Zink

Duinkerke Dak & Zink past verschillende materialen op succesvolle wijze voor uw project toe. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en unieke eigenschappen waar wij bekend mee zijn. Esthetisch is de keuze van het juiste materiaal ook van groot belang. De juiste keuze voegt waarde toe aan uw pand en uitstraling. Bij Duinkerke Dak & Zink begrijpen we dat als geen ander. Duinkerke Dak & Zink is specialist in de toepassingen van het materiaal zink.

Zink heeft interessante eigenschappen. Zink is een flexibel en plooibaar materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken. Daardoor is zink toepasbaar op ‘alle’ dakvormen en kunnen zowel platte als hellende daken met zink bedekt worden; slechts een hellingsgraad van 3 graden is vereist.

Ook biedt het diverse architecturale mogelijkheden. Naar uitzicht toe heb je heel wat keuze, je kan er elke stijl mee uitgaan. Denk maar aan elegant, discreet, modern of met reliëf. Je kan er je gevel laten uitzien hoe jij het wenst. Met de jaren krijgt zink een dofgrijze patinalaag, deze laag zorgt voor een natuurlijke bescherming en geeft daarnaast een authentiek aanzien. De welbekende patinalaag kan ook in de fabriek aangebracht worden, er is ondertussen zelfs een steeds uitgebreider kleurenschakering mogelijk. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden.

In duurzaamheid zit je met een zinken gevelbekleding ook goed. Zink is duurzaam en makkelijk te verwerken. Zink staat vooral bekend om zijn extreem lange levensduur. Een zinken dak kan tot wel 125 jaar meegaan!

 Zink wordt al heel lang voor allerlei doeleinden gebruikt. Een zeer goed materiaal voor het bekleden van een dakkapel is dan ook zink. Een zinken dakkapel heeft een moderne uitstraling, omdat de afwerking heel strak en recht is. Daar staan zinken dakkapellen om bekend. Het is dan ook de reden dat veel mensen voor een zinken dakkapel kiezen. 

Zink is een natuurlijk materiaal dus wanneer het zink dan toch aan vervanging toe is, is het verouderde zink makkelijk te recyclen.

Naast het kiezen voor een zinken dak, gevel of dakkapel wordt zink ook vaak gebruikt voor het maken van goten of hemelwaterafvoeren. Daarnaast is zink niet alleen te gebruiken voor het exterieur, maar ook heel gaaf in het interieur. 

Alle voordelen op een rij:

  • Het is een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal en een extreem lange levensduur. Daar het een zeer duurzaam materiaal is, kiezen ook heel wat architecten voor zink;
  • Zink is recyclebaar, oud zink wordt voor 90 % gerecycleerd en hergebruikt;
  • Het is zeer flexibel om mee te werken en kan makkelijk geplooid worden;
  • Het is zeer licht materiaal;
  • Waterdicht en niet brandbaar;
  • Na de plaatsing is er geen nabehandeling nodig en nauwelijks onderhoud nodig;
  • Zink heeft een natuurlijk patina die zorgt voor een natuurlijke bescherming;
  • Het produceren van zink heeft weinig effect op het milieu;

 

Duinkerke Dak & Zink voor een ambachtelijke toepassing van dit prachtige materiaal. Zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat.

Wilt u meer informatie of een offerte opvragen? Bel (033) 7200812 of mail naar info@duinkerkedakenzink.nl