Koper

Duinkerke Dak & Zink past verschillende materialen op succesvolle wijze voor uw project toe. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en unieke eigenschappen waar wij bekend mee zijn. Esthetisch is de keuze van het juiste materiaal ook van groot belang. De juiste keuze voegt waarde toe aan uw pand en uitstraling. Bij Duinkerke Dak & Zink begrijpen we dat als geen ander. Duinkerke Dak & Zink is specialist in de toepassingen van het materiaal koper.

Koper is een bijzonder materiaal. Niet voor niets hebben veel oude monumentale en beroemde gebouwen een koperen dak. Maar ook bij moderne gebouwen zie je steeds vaker koper als basismateriaal. Koper heeft een prachtige en met de jaren doorleefde uitstraling die al eeuwenlang gewaardeerd wordt. Met koper zijn de meest bijzondere vormen van architectuur mogelijk.

Het aanbrengen van koper vergt wel enige expertise, maar eenmaal goed aangebracht/verwerkt is er een garantie voor een lange levensduur. Koper is niet, wat vaak gedacht wordt, extreem duur, maar wel fraai en zeer duurzaam.

Het natuurlijke oxidatieproces zorgt ervoor dat koper vrijwel onverwoestbaar is. Het metaal verweert heel erg langzaam en kan door vrij weinig andere materialen worden aangetast. Het is dus ongelofelijk duurzaam en heeft veel toepassingsmogelijkheden. Een ander groot voordeel is dat koper onderhoudsvrij is, na het aanbrengen zijn er geen enkele kosten meer mee gemoeid.

Alle voordelen op een rij:

  • Koper is koud plooibaar en dus makkelijk te verwerken.
  • Zeer lange levensduur. De eigenschappen van koper veranderen niet op lange termijn; zonlicht, U.V straling, water en vocht hebben geen invloed op dit metaal.
  • Mooi materiaal met levendige kleur. Het voldoet perfect aan de eisen van de moderne architectuur.
  • Perfect combineerbaar met andere materialen.
  • Koper is volledig recyclebaar.
  • Het is milieuvriendelijk: het scoort zeer goed op vlak van duurzaamheid en hergebruik.
  • Koper wordt niet broos bij koude temperaturen, weerstaat corrosie en kan ruwe weersomstandigheden goed verdragen.

Wilt u meer informatie of een offerte opvragen? Bel (033) 7200812 of mail naar info@duinkerkedakenzink.nl