Wat wij doen

Specialisme

 Ons specialisme is zink, koper, lood, leien, staal en aluminium. Als u bijvoorbeeld zink neemt: Het is een duurzaam materiaal dat al lang wordt gebruikt voor dakbedekking, goten en regenpijpen. Het is populair vanwege zijn duurzaamheid, waterbestendigheid en lage onderhoudskosten. Alles over alle andere toegepaste materialen kunt u vinden op onze homepage.

 Wij houden ons bezig met het ontwerpen, installeren en onderhouden van zinken daken en toebehoren, evenals met het herstellen en vervangen van beschadigde delen. Al deze materialen, zink, koper, lood, leien, staal en aluminium kunnen een goede keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële gebouwen vanwege de lange levensduur en esthetische aantrekkingskracht van het materiaal.

 Daarnaast houden we ons ook bezig met andere toepassingen van zink, koper, lood, leien, staal en aluminium zoals het installeren van gevelbekleding of het maken van ornamenten en decoratieve elementen. Al deze materialen hebben veel toepassingen in de bouw- en constructie-industrie vanwege de duurzaamheid en esthetische mogelijkheden van het materiaal.

Zetterij

 Aan de Haarbos in Maarsbergen hebben wij onze eigen zetterij. Op onze machine's kan elk gewenste metalen plaat worden gebogen, gesneden en op de juiste wijze geproduceerd worden. Ons vak is een ambacht van het vervaardigen en installeren van metalen dakbedekking, gevelbekleding, goten en andere architectonische elementen kan in onze eigen werkplaats gefabriceerd worden. De metalen platen van zink, koper, aluminium of lood en staal tot specifieke vormen en maten worden geproduceerd om te passen bij de architectonische details van een gebouw.

 Alle vaardigheden en gereedschappen hebben we in huis om de metalen platen, zoals zink, koper, lood, aluminium en staal te buigen, te snijden, te solderen en te installeren. Voor elementen te creëren, zoals daken, goten, afdekkappen, daklijsten en gevelbekleding en dakbekleding.

Samenwerking

 Een goede samenwerking tussen de aannemer, architect en de metalen dakdekker is essentieel om een succesvol bouwproject te realiseren. De architect is verantwoordelijk voor het ontwerp van het dak en de metalen dakdekker is verantwoordelijk voor de installatie van het dak volgens de specificaties van het ontwerp en de eisen van de aannemer of architect.

 Een goede communicatie tussen de partijen is van groot belang om ervoor te zorgen dat het dak goed wordt geïnstalleerd en aan alle vereisten voldoet. Het is belangrijk dat de architect en de metalen dakdekker samenwerken om het juiste type dakbedekking te kiezen en de juiste materialen te selecteren om ervoor te zorgen dat het dak duurzaam, waterdicht en esthetisch aantrekkelijk is.

 De aannemer heeft de taak om de communicatie tussen de architect en de dakdekker te coördineren en ervoor te zorgen dat de installatie van het dak op tijd wordt uitgevoerd. Ze moeten ervoor zorgen dat de metalen dakdekker toegang heeft tot de bouwplaats op de juiste momenten en dat alle benodigde materialen beschikbaar zijn.

 Een goede samenwerking tussen de aannemer, architect en metalen dakdekker kan helpen bij het verminderen van de bouwkosten en het voorkomen van problemen tijdens de bouw. Het kan ook helpen om eventuele problemen snel op te lossen en ervoor te zorgen dat het dak optijd wordt geïnstalleerd en aan de vereisten voldoet.

 Kortom, het is belangrijk om een goede samenwerking te hebben tussen de aannemer, architect en metalen dakdekker om ervoor te zorgen dat het dak van uw gebouw goed wordt geïnstalleerd en aan de vereisten voldoet.

Materiaal

 Zink, koper, lood, aluminium en staal zijn allemaal materialen die veel worden gebruikt in de bouwsector vanwege hun duurzaamheid, esthetische uitstraling en functionaliteit. Hieronder vindt u enkele kenmerken van elk materiaal: 

 • Zink: Zink is duurzaam, corrosiebestendig en heeft een lange levensduur. Het wordt vaak gebruikt voor dakbedekking, gevelbekleding en regenwaterafvoer.
 • Koper: Koper heeft een hoge esthetische waarde en wordt vaak gebruikt voor dakbedekking, gevelbekleding en regenwaterafvoer. Het is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en heeft een lange levensduur.
 • Lood: Lood is een zeer flexibel materiaal dat gemakkelijk kan worden gevormd. Het wordt vaak gebruikt voor dakbedekking, gevelbekleding en waterdichte afdichtingen. Het is duurzaam en heeft een lange levensduur.
 • Aluminium: Aluminium is lichtgewicht, corrosiebestendig en duurzaam. Het wordt vaak gebruikt voor gevelbekleding, dakrandafwerkingen en regenwaterafvoer.
 • Staal: Staal is sterk, duurzaam en relatief goedkoop. Het wordt vaak gebruikt voor constructies, dakbedekking, gevelbekleding en regenwaterafvoer.

 Welk materiaal het beste is voor uw project hangt af van uw specifieke behoeften en de omstandigheden van het project. Het is daarom belangrijk om met een Zinkmeester te overleggen om de beste keuze te maken.

Advies

 Het advies voor het gebruik van metalen dak- en gevelbekleding kan enigszins verschillen, afhankelijk van of het gaat om nieuwbouw, restauratie of renovatie. Hieronder volgen enkele belangrijke overwegingen voor elk type project:

Nieuwbouw:

 • Kies het juiste type metaal en afwerking die past bij de stijl en het ontwerp van het nieuwe gebouw.
 • Denk na over de isolatie om de energie-efficiëntie te verbeteren en te voldoen aan de lokale bouwvoorschriften.
 • Overweeg om metalen bekleding te combineren met andere materialen, zoals glas of hout, om visueel interessante gevels te creëren.

Restauratie:

 • Probeer de oorspronkelijke esthetiek van het gebouw te behouden bij het kiezen van materialen en afwerkingen, zeker als het gaat om een monumentaal gebouw.
 • Werk samen met architecten en andere professionals die ervaring hebben met het restaureren van historische en monumentale gebouwen om ervoor te zorgen dat het werk nauwkeurig wordt uitgevoerd.
 • Overweeg om originele metalen bekleding te behouden en te renoveren in plaats van volledig te vervangen om de authenticiteit van het gebouw te behouden.

Renovatie:

 • Controleer de bestaande dak- en gevelstructuur op eventuele schade of slijtage voordat u begint met het plaatsen van nieuwe bekleding.
 • Overweeg de mogelijkheid om de bestaande metalen bekleding te renoveren in plaats van te vervangen om kosten te besparen en afval te verminderen.
 • Kies duurzame materialen en afwerkingen die passen bij de stijl en het ontwerp van het gerenoveerde gebouw.

 Ongeacht het type project, is het belangrijk om samen te werken met ervaren professionals die de juiste kennis en expertise hebben om metalen dak- en gevelbekleding te installeren. Zij kunnen u adviseren over de beste materialen en afwerkingen voor uw specifieke project en ervoor zorgen dat het werk wordt uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.