Waarom een zinken dakgoot?

Wat is het verschil tussen een zinken dakgoot en een pvc dakgoot?

Waarom een zinken dakgoot?
Waarom een zinken dakgoot?

Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje:

PVC-dakgoten worden veel gebruikt bij schuren en bijgebouwen. De naden zijn met hulpstukken en lijm aan elkaar geplakt. Dit kan op den duur gaan lekken, zeker als de goot (die met beugels vastgemaakt wordt) niet echt stevig is.  PVC materiaal wordt brosser als er een temperatuur wordt bereikt van onder de 5 graden en veel UV straling heeft. Dit zorgt ook weer voor snellere lekkages. Verder is de keuze in modellen beperkt.

Zink is traditioneel en zolang als mensen zich kunnen heugen wordt dit gebruikt. Daarmee is het een bewezen goed product. Het materiaal is sterk, vorstbestendig en heeft een lange levensduur. Een dakgoot van zink is bijvoorbeeld goed opgewassen tegen weersinvloeden als regen en sneeuw. Daarnaast is deze bij eventuele schade eenvoudig te herstellen. Niet te vergeten, een zinken goot geeft een klassieke uitstraling aan uw woning. 

Daarom zink! 

Duinkerke Dak & Zink zorgt voor een ambachtelijke toepassing van dit prachtige materiaal. Zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Vraag vrijblijvend een passende offerte op!

« Terug naar overzicht