Waarom een zinken dakgoot?

Wat is het verschil tussen een zinken dakgoot en een pvc dakgoot?

Waarom een zinken dakgoot?
Waarom een zinken dakgoot?

Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

PVC-dakgoten worden veel gebruikt bij schuren en bijgebouwen. De naden zijn met hulpstukken en lijm aan elkaar geplakt. Dit kan op den duur gaan lekken, zeker als de goot (die met beugels vastgemaakt wordt) niet echt stevig is. Veel gootbeugels is dus van belang. PVC materiaal wordt brosse als er een temperatuur wordt bereikt van onder de 5 graden en veel UV straling heeft. Dit zorgt ook weer voor snellere lekkages. Verder is de keuze in modellen beperkt.

Zink is traditioneel en zolang als mensen zich kunnen heugen wordt dit gebruikt. Daarmee is het een bewezen goed product. Het materiaal is sterk, vorstbestendig en (als het goed gesoldeerd is) een lange levensduur. Niet onbelangrijk is de prachtige uitstraling. Er kan een houten omlijsting worden geplaatst of met beugels aan de muur worden bevestigd. Tevens zijn er dakgoten op maat waardoor er geen naden zijn en dus geen lekkages.

Daarom zink! 

Duinkerke Dak & Zink zorgt voor een ambachtelijke toepassing van dit prachtige materiaal. Zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat. Vraag vrijblijvend een passende offerte op!

« Terug naar overzicht