De zinksystemen bij dak- en gevelbekleding

De zinksystemen bij dak- en gevelbekleding
De zinksystemen bij dak- en gevelbekleding
De zinksystemen bij dak- en gevelbekleding

De toepassing van zink op uw dak of gevel geeft een unieke uitstraling en is zeer duurzaam.

Zink past goed bij woningen waarbij wordt afgeweken van de traditionele, lijnrechte vormen. Doordat zink een erg flexibel materiaal is, is het ook erg geschikt voor daken die rond van vorm zijn. Zink past goed bij de behoefte van tegenwoordig om duurzaam te bouwen. Wanneer het materiaal uiteindelijk na lange tijd aan vervanging toe is, kan het prima gerecycled worden.

Er zijn diverse zinken systemen en uitvoeringen van zink beschikbaar, we hebben ze hieronder voor u op een rij gezet:

Felssysteem:

Het felssysteem bestaat uit banen van een gewenste lengte, die in elkaar gehaakt zijn. Ze vormen een strakke belijning. De voorgeprofileerde felsbanen zijn zowel recht als rond voorgebogen leverbaar en worden bevestigd met vaste en schuivende klangen. Het felssysteem kan zowel op daken als op gevels worden toegepast.

Roevensysteem:

Een roevendak is een bedekking opgebouwd uit platen zink die in de lengterichting zijn voorzien van rechte opstaande kanten. Tussen de banen worden op het dakbeschot zogenaamde roeflatten aangebracht. De waterdichte afwerking tussen dakbanen en roeflatten wordt verkregen middels een afdeklijst (roefkap).

Losangesysteem:

Het losangesysteem is een gevelbekledings- en dakbedekkingssysteem. Er zijn vierkante, rechthoekige en ruitvormige losanges leverbaar. Een losangegevel is een gevel die is opgebouwd uit ruitvormige plaatsjes zink, die schubsgewijs op een houten onderconstructie worden aangebracht. Een losagnesysteem is flexibel en geeft een unieke uitstraling.

Duinkerke Dak & Zink is dé zink specialist voor heel Nederland

Wilt u meer informatie? Mail dan naar info@duinkerkedakenzink.nl

« Terug naar overzicht