Dakkapel

Veel woningen in Nederland hebben een dakkapel. Voor de afwerking bent u bij Duinkerke Dak & Zink op het juiste adres. Wij maken het platte dak dicht met bitumineuze dakbedekking. Voor de afwerking van de rand van het platte dak van uw dakkapel is een zinken deklijst met kraal dé oplossing.

Een kraal is de ronde afwerkrand aan de deklijst van uw dakkapel. Een zinken kraalrand wordt volledig op maat gemaakt en bestaan in verschillende diameters, variërend van 21 tot 42 mm.

Deklijsten zijn op verschillende lengtes te verkrijgen. Een gangbare lengte is 2 meter. Met deze lengte kunnen we de deklijsten goed vastzetten en ontstaat er een mooi strak aanzicht van uw dakkapel.

Deklijsten worden vastgezet met een plaatje zink dat dezelfde vorm heeft als de zinken dakrand. Dit plaatje wordt met zinkspijkers op de dakrand bevestigd. Zinkspijkers of leinagels zijn dunne, korte spijkers met een kleine kop. Het staal van een zinkspijker is voorzien van een dun laagje zink.

Zo’n verbinding met een plaatje zink wordt ook wel een klang genoemd. Het gedeelte van de klang dat over het dak uitsteekt valt precies in de kraal. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat een deklijst kan uitzetten en krimpen, zonder dat deze loskomt van de dakrand.

U kunt bij Duinkerke Dak & Zink ook terecht voor de renovatie van uw dakkapel. Bij het vervangen van uw oude daktrimmen komt er vaak een stukje ongeschilderd hout van de boeiplanken in het zicht. Met een gewone deklijst met kraal is dit niet altijd goed af te dekken. We kunnen bij renovatie van uw dakkapel ook kiezen voor het gebruik van deklijsten met een afhangende kraal. Op dit soort deklijsten kan ook nog een waterkering worden gemaakt. Vooral bij bredere dakranden kan er regenwater op de dakrand blijven liggen die bij wind over de gevel van uw huis wordt geblazen. Een waterkering op de deklijst zorgt ervoor dat het regenwater alleen aan de achterkant van de deklijst wegloopt.

Wilt u meer informatie of een offerte opvragen? Bel (033) 7200812 of mail naar info@duinkerkedakenzink.nl